Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un festival de zile mari revine la Chișinău – detalii  

© Sputnik / Rodion ProcaSilvia Goncear
Silvia Goncear - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalul-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară "Prezintă Orchestra Folclor" este unicul festival de durată din Moldova care se desfășoară pe parcursul întregului an, în câteva etape.
Un festival de zile mari revine la Chișinău – detalii  

Festivalul este mult așteptat de către tinerii din țara noastră, fiind unul mai puțin obișnuit, deoarece se desfășoară în patru etape: în luna martie, mai, octombrie și noiembrie. La ultima etapă are loc Gala Laureaţilor, unde sunt menționați cei mai buni instrumentiști și vocaliști.

Potrivit directorului festivalului, Silvia Gongear, scopul concursului este promovarea și valorificarea folclorului instrumental, muzical și vocal în formă autentică, precum și descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară.

"Acesta este un festival pentru tinerii îndrăgostiți de folclor care păstrează cu sfințenie tradițiile strămoșești. Nu avem taxe de participare, tot ce ne dorim este să-i promovăm pe tinerii talentați", a declarat Silvia Gongear în studioul Sputnik Moldova.

Astăzi, 18 februarie, între orele 15:00 și 18:00, va avea loc prima preselecție pentru Festivalul-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară "Prezintă Orchestra Folclor". În cadrul concursului pot participa tineri interpreți de muzică populară, dar și instrumentiști cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani.

Câștigătorii concursului vor fi distinși cu diplome și premii bănești.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0