Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova, obligată de CEDO să achite 1.5 milioane de euro: Iată motivul

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЕвропейский суд по правам человека
Европейский суд по правам человека - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a mai pierdut un dosar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Guvernul trebuie să achite peste un milion de euro.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova este obligat să achite, până pe 18 mai, 1.5 milioane de lei în dosarul Gemenii.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Societate
Moldova riscă să plătească milioane de euro despăgubiri unor cetățeni străini - iată de ce

Potrivit unei hotărâri publicate astăzi de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Guvernul mai este obligat, tot până la 18 mai, să restituie clădirea și terenul luat de la reclamanți.

În caz contrar, Executivul va trebui să plătească încă 2.1 milioane de euro cu titlu de cost al imobilelor. Astfel, suma pe care ar urma să o achite Guvernul de la Chișinău s-ar ridica la peste 3.5 milioane de euro. 

Cererea în dosarul Gemenii (Ojog si Alții, nr. 1988/06) a fost depusă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului cu 14 ani în urmă, pe 13 ianuarie 2006.

Din aprilie 2019, „Gemenii” a intrat în posesia unui grup de companii care a achitiționat ulterior și Centrul Comercial UNIC.

Fluxul de știri
0