Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli post-Brexit: Cât vor trebui să câştige moldovenii pentru a putea rămâne în UK

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiPlatformă de metrou, Londra
Platformă de metrou, Londra - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noile legi privind imigraţia vor fi prezentate în această săptămână de ministrul de Interne Priti Patel. Acestea stabilesc care este suma pe care vor trebui să o câştige pe an imigranţii pentru a putea rămâne în Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Potrivit noilor legi privind imigraţia, toţi imigranți, inclusiv cei din UE, vor trebui să demonstreze că primesc peste 23.000 de lire sterline pe an pentru a putea rămâne să lucreze în Marea Britanie, potrivit ziarulromanesc.net.

Столица Шотландии, город Эдинбург - Sputnik Moldova
Se rupe Marea Britanie după Brexit? Anunțul premierului Scoției sperie Londra

Regulile se vor aplica de la 1 ianuarie 2021, după terminarea perioade de tranziție de după Brexit. Cel care va solicita să muncească în Marea Britanie va trebui să obţină un anumit număr de puncte.

Totuşi, suma limită va varia în funcție de domenii. Astfel, în cazul anumitor domenii, se va permite un salariu mai mic, însă imigrantul va trebui să obțină un punctaj mai mare. În domenii unde salariul minim este mai mare de 23.000 de lire sterline, solicitanţii de viză de muncă vor trebui să câștige mai mult, pentru a nu pune în pericol locurile de muncă ale britanicilor, scrie The Sun.

De exemplu, un pilot de avion care nu este cetățean britanic va trebui să câștige cel puțin 60.000 de lire sterline pentru a primi viză de muncă.

De asemenea, se pare că lucrătorii din domenii care se confruntă cu deficit de personal, cum sunt cel al îngrijirii sociale sau al construcțiilor, ar putea primi mai multe puncte în cadrul noului sistem.

„Sistemul va fi mai simplu și nu va face discriminări între țări. Premierul a subliniat că trebuie să demonstrăm că Marea Britanie este primitoare pentru oamenii competenţi, dar sistemul va înceta să se bazeze pe importul de forță de muncă ieftină, cu un nivel scăzut de calificare”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului.

Fluxul de știri
0