Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Ce trebuie de făcut pentru a îmbunătăți relațiile dintre Europa și Rusia

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Moldova
Abonare
NATO și Uniunea Europeană trebuie să își revizuiască atitudinea și principiile cu privire la Rusia pentru a îmbunătăți dialogul dintre Europa și Moscova, a declarat ministrul adjunct rus de Externe, Alexander Grușko, într-un interviu acordat presei ruseşti.

BUCUREŞTI, 17 feb – Sputnik, Doina Crainic. Dialogul dintre Rusia și țările europene va fi posibil dacă NATO și Uniunea Europeană își revizuiesc politica față de Moscova, a declarat ministrul adjunct rus de Externe, Alexander Grușko, într-un interviu acordat RBC.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov a vorbit despre „criza de încredere” dintre Rusia și Occident
Potrivit acestuia, Europa trebuie să ia măsuri concrete pentru îmbunătățirea relațiilor sale cu Rusia și să îşi schimbe abordarea cu privire la dialogul dintre cele două puteri.

Diplomatul a criticat cele cinci principii pe care Uniunea Europeană le-a aprobat în 2016, în ceea ce privește relațiile sale cu Moscova.

Miniștrii de Externe ai statelor membre ale UE au indicat că modul de colaborare cu Rusia se poate schimba după aplicarea acordurilor de la Minsk, după îmbunătățirea relațiilor cu țările Parteneriatului estic și Asia centrală, consolidând stabilitatea Uniunii Europene şi, de asemenea, restabilind cooperarea cu Moscova pe probleme de politică externă.

„Aceste principii, chiar și în cazul existenţei celei mai mari tensiuni, nu pot fi descrise ca o strategie sau o politică față de Rusia”, a spus Alexander Grușko.

În al doilea rând, NATO trebuie să renunțe la încercarea de a implica Moscova în sistemul de securitate din războiul rece și să nu mai pună accent pe descurajare, a spus diplomatul.

Înarmare inutilă

Potrivit ministrului adjunct rus de Externe, consolidarea capacităților militare ale Alianței în Europa de Est reprezintă o cheltuială inutilă. El a explicat că nu există niciun risc real în regiune.

„În loc să se depună eforturi pentru a contracara riscuri comune, acest mini-război rece continuă”, a mai spus Alexander Groușko.

De asemenea, oficialul rus a cerut țărilor europene să îşi exercite autonomia în construirea unui dialog cu Moscova și să „își reconsidere abordarea”, decât să se concentreze pe Statele Unite.

„Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că nu poate exista securitate fără Rusia și că nu va exista securitate împotriva Rusiei, așa că trebuie să găsim modalități de interacțiune”, a încheiat Alexander Grușko, citat de Sputnik France
Fluxul de știri
0