Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai mulți moldoveni se aleg cu locuință în cadrul Programului „Prima Casă”

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȘantier, construcția blocurilor locative
Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Suma creditelor acordate în cadrul Programului „Prima Casă” a depășit două miliarde de lei, anunță Ministerul Finanțelor.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. De la lansarea Programului de Stat „Prima Casă” până în prezent, au fost procurate 4019 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2 miliarde de lei, în timp ce suma totală a garanțiilor active este de un miliard lei, anunță într-un comunicat de presă Serviciul Informare, Comunicare cu Mass-Media şi Reprezentare a Ministerului Finanțelor.

Din 3999 de beneficiari, 2825 sunt familii, iar 1194 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,5 ani.

Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină - Sputnik Moldova
Societate
Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină
Totodată, din numărul total al beneficiarilor Programului, 571 de persoane beneficiază de compensații în cadrul Programului Prima Casă 2, destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. De compensații de la bugetul de stat beneficiază și cei care au mai mulți copii minori la întreținere (Prima Casă 3), numărul lor fiind de 1422 de persoane. Alocații de la bugetul de stat încasează și 271 de beneficiari ai programului care sunt angajați în companii private (Prima Casă 4).

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,002 m.p., iar valoarea medie a acestora este de 591,8 mii de lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 3705 sunt apartamente, iar 315 - case de locuit individuale. 3767 locuințe au fost procurate în zonele urbane, iar 253 - în zonele rurale.

Precizăm că beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina oficială a Programului: www.primacasa.gov.md sau apela la Infoline: 022 22 60 65; 022 22 60 53.

Fluxul de știri
0