Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urbaniști din România vor ajuta la realizarea Planului General al Chișinăului

© SputnikBloc locativ
Bloc locativ - Sputnik Moldova
Abonare
Planul general urbanistic al Chișinăului ar putea fi realizat cu suportul experților din afara Republicii Moldova, anunță primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Oameni de afaceri din diverse domenii din România sunt gata să investească în proiecte de dezvoltare a orașului Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban după vizita sa la Chișinău.

Chișinău, în primele ore ale primei zile din 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Suport de la Sankt Petersburg pentru reabilitarea obiectivelor strategice din Chișinău

Potrivit acestuia, proiectele prioritare țin de construcția parcărilor, dezvoltarea infrastructurii, salubrizare, apă și canalizare, drumuri, cultură.

Totodată, Ceban informează că specialiștii de la București sunt gata să vină la Chișinău la finele lunii februarie pentru a oferi suport și a realiza Planul general urbanistic al Capitalei.

În cadrul întrevederii cu mediul de afaceri, edilul-șef a prezentat oportunitățile investiționale pe care le are Chișinăul și care. potrivit lui, nu au fost valorificate până în prezent.

Specialiștii români vor propune proiecte concrete la implementarea cărora se va lucra în comun cu experții de la Chișinău.

Fluxul de știri
0