Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul chinez de Externe acuză forțe externe de revoltele în Hong Kong

© AP Photo / Achmad IbrahimПротесты в Гонконге
Протесты в Гонконге - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Protestele masive provocate de examinarea proiectului de lege privind extrădarea au avut loc la Hong Kong încă de la începutul lunii iunie.

BUCUREŞTI, 16 feb - Sputnik. Forțele externe încearcă să mențină haosul în Hong Kong, astfel încât să influențeze dezvoltarea Chinei în ansamblu, a declarat ministrul chinez de externe, Wang I.

Долларовая купюра прикреплена к монитору компьютера трейдера на Ньюркской фондовой бирже - Sputnik Moldova
Bursele din China se prăbușesc: Cum afectează coronavirusul economia acestei țări
"Unele forțe străine se tem că haosul din Hong Kong se va opri, încearcă cu toată puterea lor să creeze dezordine în Hong Kong și apoi să influențeze și chiar să interfereze cu dezvoltarea Chinei în ansamblu. Pentru aceasta, acestea nu se opresc la nimic, au provocat în mod repetat violență pe străzi, ceea ce a dus la daunele grave statului de drept în Hong Kong, dar acesta este un fenomen temporar și nu poate dura mult ", a declarat Wang Yi într-un interviu acordat Reuters, al cărui text este publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Chinei.

În acelaşi timp, potrivit lui, prin eforturile oamenilor din Hong Kong și cu sprijinul guvernului central al Chinei vor restabili în curând stabilitatea și statul de drept în oraș, iar relațiile economice dintre continent și Hong Kong, la rândul lor, vor deveni mai strânse.

Protestele masive provocate de examinarea proiectului de lege privind extrădarea au avut loc la Hong Kong încă de la începutul lunii iunie. După proteste la scară largă, autoritățile din Hong Kong au făcut concesii, iar la începutul lunii octombrie proiectul de lege a fost complet retras. Totuși, protestele nu s-au oprit, au devenit mici, dar mai aprige. Timp de jumătate de an, peste 900 de manifestații, marșuri și proteste au avut loc în Hong Kong.

Fluxul de știri
0