Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Bursele din China se prăbușesc: Cum afectează coronavirusul economia acestei țări

© © AP Photo / Mark LennihanДолларовая купюра прикреплена к монитору компьютера трейдера на Ньюркской фондовой бирже
Долларовая купюра прикреплена к монитору компьютера трейдера на Ньюркской фондовой бирже - Sputnik Moldova
Abonare
Primele tranzacții de după vacanța de iarnă la bursele de valori din China au fost marcate de evoluții negative.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Tranzacțiile la bursele de valori din China s-au prăbușit cu 8% pe fundalul răspândirii coronavirusului ucigaș în această țară, anunță RIA Novosti.

Ultima dată au fost efectuate operațiuni în data de 23 ianuarie - înainte de Anul Nou Chinezesc. În timpul vacanței de iarnă din această țară, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut de 30 de ori, iar numărul celor care au decedat din cauza acestei boli - de 20 de ori. 

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Societate
Poșta Moldovei: Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului prin colete

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Numărul persoanelor infectate în China a depășit cifra de 17.200, iar numărul celor decedați din cauza acestei maladii a ajuns la 361.

Ieri, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a convocat Comisia pentru Situații Excepționale pentru a aborda subiectul răspândirii noului coronavirus.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că în țara noastră nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire, iar probabilitatea infectării cu acest tip de virus este mică.

Cu toate acestea, la frontiera de stat se întreprind măsuri pentru a preveni apariția focarelor. Personalul Poliției de Frontieră și al Serviciului Vamal a fost instruit asupra metodelor de depistare a coronavirusului.

Iar în instituțiile de învățământ se desfășoară controale inopinate, a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că nu există riscuri de transmitere a maladiei prin intermediul coletelor din China.

Fluxul de știri
0