Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu – vizită la frontiera cu Ucraina: Iată ce probleme a constatat - Foto

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu la Ștefan Vodă
Ion Chicu la Ștefan Vodă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu s-a deplasat în raionul Ștefan Vodă, la frontiera cu Ucraina, unde a discutat cu primarii și locuitorii mai multor sate despre toată gama de probleme din regiune.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu s-a deplasat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 15 februarie, în satul Volintiri, din raionul Ștefan Vodă, situat în apropiere de frontiera cu Ucraina. Șeful Guvernului a discutat cu autoritățile locale despre dificultățile cu care se confruntă oamenii din regiune și despre oportunitățile de dezvoltare.

Reuniunea premierului Ion Chicu cu primarii - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu i-a convocat pe primarii din raioane: Iată care a fost scopul întâlnirii - Foto
La întâlnirea cu premierul a participat conducerea raionului Ștefan Vodă, consilierii locali, primarii satelor Popeasca, Ermoclia, Feștelița, Copceac, Ștefănești ș.a., se precizează într-un comunicat de presă de la Guvern.

Reprezentanții autorităților locale (APL) i-au vorbit premierului despre problemele infrastructurii, despre migrația populației din regiune și tendințele demografice îngrijorătoare. De asemenea, reprezentanții APL s-au referit la insuficiența profesorilor și medicilor, la oportunitățile de dezvoltare a turismului în regiune.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaFrontiera cu Ucraina la Ștefan Vodă
Premierul Ion Chicu – vizită la frontiera cu Ucraina: Iată ce probleme a constatat - Foto - Sputnik Moldova
Frontiera cu Ucraina la Ștefan Vodă

Primarii au discutat cu Ion Chicu despre necesitatea reparației drumului Ermoclia-Volintiri-frontiera cu Ucraina și despre oportunitățile de impulsionare a relațiilor comerciale transfrontaliere.

Prim-ministrul a inspectat lucrările de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce drumuri vor fi reparate în 2020: Listele prezentate de ministrul Usatîi

„Probabil, acest drum poate fi un element ce va contribui la dezvoltarea regiunii. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a clarifica oportunitățile. Vom discuta cu autoritățile Ucrainei acest subiect. Nu vom ține cont doar de aspectul economic”, a spus Ion Chicu.

Premierul a adăugat că, în 2020, pentru reparația drumurilor locale va fi alocat un  miliard de lei, iar pentru iluminatul stradal în localități – aproximativ 140 de milioane de lei.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu la Ștefan Vodă
Premierul Ion Chicu – vizită la frontiera cu Ucraina: Iată ce probleme a constatat - Foto - Sputnik Moldova
Ion Chicu la Ștefan Vodă

Ion Chicu a răspuns la întrebările locuitorilor din satele menționate și, ulterior, a discutat cu primarii despre felul în care pot fi soluționarea problemele semnalate de oameni.

Fluxul de știri
0