Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon l-a invitat pe președintele Franței să viziteze Republica Moldova - Foto

© Photo : Facebook / Igor Dodon Igor Dodon și Frank-Walter Steinmeier
 Igor Dodon și  Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dodon se află în Germania, participând la Munhen, în zilele de 14 și 15 februarie, la Conferința Internațională pentru Securitate, la care sunt prezenți peste 40 de șefi de stat și de guvern. Dodon l-a invitat pe Emmanuel Macron să viziteze Chișinăul.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Aflat la reuniunea de la Munhen, Germania, Igor Dodon a avut, în pauzele dintre sesiuni, o serie de întrevederi cu lideri și înalți demnitari ai altor state.

Președintele moldovean a discutat sâmbătă, 15 februarie, cu cu Jan Hecker, consilierul cancelarului Germaniei pentru securitate și politică externă, cu o delegație de deputați ai Bundestagului german, condusă de Fritz Felgentreu, care este președinte al Forumului germano-moldovenesc, cu directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, Michael Harms. Vineri, Igor Dodon a discutat cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

În cadrul acestor întrevederi, șeful statului le-a mulțumit partenerilor germani pentru susținerea constantă și multilaterală acordată Republicii Moldova.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon i-a mulțumit lui Mike Pompeo pentru interdicția aplicată lui Vlad Plahotniuc

„Am salutat faptul că în Moldova funcționează cca 430 de întreprinderi cu capital german, iar volumul de investiții depășește 770 de milioane de lei”, a informat președintele moldovean.

De asemenea, Igor Dodon a avut un schimb amical de opinii cu președintele Franței, Emmanuel Macron, a discutat cu prim-ministrul Republicii Albania, președintele în exercițiu al OSCE, Edi Rama, cu cu Thomas Greminger, Secretarul General al OSCE, cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov.

Președintele moldovean a scris pe Facebook că a vorbit cu Emmanuel Macron despre relațiile bilaterale, securitate regională și europeană și l-a invitat pe președintele Franței în vizită la Chișinău.

© Photo : Facebook / Igor Dodon Emmanuel Macron și Igor Dodon
Igor Dodon l-a invitat pe președintele Franței să viziteze Republica Moldova - Foto - Sputnik Moldova
Emmanuel Macron și Igor Dodon

În cadrul „discuției informale” cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, Igor Dodon a mulțumit „pentru poziția clară în raport cu fugarul din Moldova Vladimir Plahotniuc”. Reamintim că, pe 13 ianuarie, Departamentul de Stat al SUA i-a impus interdicția de intrare pe teritoriul său lui Vladimir Plahotniuc și familiei sale. Decizia a fost anunțată de Mike Pompeo.

Fluxul de știri
0