Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Niciun ministru al Apărării n-a mai făcut-o: Ce demonstrează generalul Gaiciuc – Video

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Gaiciuc
Victor Gaiciuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, pilot militar de formație, le demonstrează militarilor Armatei Naționale că un ofițer poate avea o formă fizică excelentă chiar și atunci când crește în rang și nu mai este alergat de superiori pe poligon.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Cu prilejul unor testări la pregătirea fizică a ofițerilor și subofițerilor, generalul Victor Gaiciuc a alergat pe pistă alături de militari, având numărul de competiție „93”, și a executat exerciții pentru abdomen într-un ritm cu ei.

Săptămâna aceasta, un grup numeros de ofițeri și subofițeri au fost testați la următoarele probe: alergări pe distanţe de 100 de metri şi 3.000 de metri, tracţiuni la bara fixă şi ridicarea trunchiului din poziție culcat. Militarii proveneau din garnizoanele Bălţi, Cahul şi Chişinău, iar verificările au fost necesare în preajma avansării lor în grad și funcție, participării la cursuri de dezvoltare profesională şi misiuni internaţionale.

 „Cu siguranţă, pe lângă cunoştinţe şi abilităţi în domeniul pe care îl profesează, disciplină şi dedicaţie, orice militar al Armatei Naţionale trebuie să fie într-o formă fizică bună. Este important ca militarii să se antreneze regulat, să practice diferite genuri de sport, astfel încât să fie eligibili pentru misiuni sau cursuri specializate, promovare în grad sau funcţie”, a spus Victor Gaiciuc, citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Ministrul Apărării a concluzionat că ofițerii și subofițerii au o pregătire fizică bună, fapt ce constituie „un avantaj pentru cariera militară şi asigură echitate în procesul de promovare și evoluție în plan profesional”. 

Militari moldoveni în acțiune - Sputnik Moldova
Politică
Ce le-a promis Victor Gaiciuc militarilor din subdiviziunile pe care le-a vizitat

În discuții anterioare cu presa, Victor Gaiciuc, pilot militar de formație, povestea că face sport zilnic, chiar și în perioadele când activa în domeniul afacerilor, era ambasador, deputat sau consilier prezidențial.

Generalul Victor Gaiciuc s-a născut pe 12 martie 1957, în satul Pepeni, Sângerei. A absolvit Școala superioară militară de aviație din Harkov în 1978. În 1978-1986 a fost pilot, pilot principal, comandant de patrulă, locțiitor de comandant de escadron al regimentului de aviație în districtele militare sovietice Zabaikalie și Belarus.

Victor Gaiciuc a devenit ministru al Apărării în Guvernul Chicu pe 14 noiembrie 2019, dar a mai deținut această funcție în perioada 19 aprilie 2001 - 15 octombrie 2004, pe timpul guvernării comuniste.

Fluxul de știri
0