Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință convocată de premierul Chicu: Ce problemă stringentă a fost examinată

Abonare
Apeductul Prut-Fălești are capacitatea de a alimenta cu apă potabilă întreg raionul Fălești. Proiectul, început în 1984, este finalizat în proporție de 90% și poate deveni funcțional peste șase luni.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Fălești este atât de acută, încât prim-ministrul Ion Chicu i-a convocat în ședință la Guvern, vineri, 14 februarie, pe responsabilii din autoritățile publice centrale și locale pentru a discuta această chestiune.

Ion Șalaru - Sputnik Moldova
Avem suficiente rezerve de apă potabilă în Moldova? Avertismentul specialiștilor

Oamenii din Fălești vor avea apă potabilă de calitate după ce va intra în funcțiune apeductul Prut-Fălești, realizat în proporție de 90%, potrivit responsabililor.

„Problema aprovizionării cu apă este una stringentă. Proiectele începute trebuie revizuite și finalizate. Am examinat situația la Hâncești, localitățile din lunca Prutului. Acolo deja se lucrează. Vreau să vedem ce putem întreprinde la Fălești, ca în cei mai scurți termeni oamenii  să beneficieze de aprovizionare cu apă potabilă”, a spus Ion Chicu, citat de serviciul de presă al Guvernului.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu în ședință
Ședință convocată de premierul Chicu: Ce problemă stringentă a fost examinată - Sputnik Moldova
Ion Chicu în ședință

Secretarul de Stat, Dorin Andros, a informat că apeductul Prut-Fălești are capacitatea de a alimenta cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

La rândul său, coordonatorul proiectului l-a informat pe premier despre situația actuală și investițiile necesare pentru a definitiva lucrările. Proiectul, început în 1984, este gata în proporție de 90%.

Mai sunt necesare lucrări de amenajare a terenului în vecinătatea stației de tratare a apei, de reabilitat 2,5 km de drum și de testat echipamentele și pompele instalate acum câțiva ani.

Până în prezent, în proiect au fost investite 112 milioane de lei. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesare aproximativ 15 milioane de lei.

În cel mult 6 luni, stația va intra în funcțiune și va alimenta cu apă potabilă vreo 20 de mii de consumatori – locuitorii orașului Fălești și cei ai satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț și Albineț.

Şedinţă importantă convocată de premierul Chicu: Unde s-au deplasat membrii Guvernul>>>

Premierul Ion Chicu i-a solicitat grupului de lucru să facă o evaluare a magistralei, a stației de tratare a apei și a echipamentelor, pentru a clarifica la cât se ridică fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor și extinderea proiectului în toate localitățile raionului Fălești.

Anterior, șeful Executivului a discutat problema aprovizionării cu apă a localităților din lunca Prutului, la Hâncești, în cadrul unei ședințe cu autoritățile publice locale și reprezentanții ministerelor de resort.

Fluxul de știri
0