Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul cetățean român, depistat cu coronavirus

© AFP 2022 / Tiziana FabiСотрудница аэропорта в маске и перчатках до проверки пассажиров в Риме
Сотрудница аэропорта в маске и перчатках до проверки пассажиров в Риме  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Românul se afla pe nava de croazieră Diamond Princess, iar Ambasada României de la Tokyo a fost notificată de Ministerul de Externe al Japoniei.

BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Afacerilor Externe de la București informează că românul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

Работа вирусологической лаборатории в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Cum să te protejezi de toate tipurile de viruși - Află ce spun oamenii de știință
Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român. De asemenea, a făcut în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone.

Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetăţeni români - 15 membri ai echipajului şi 2 pasageri, informează agerpres.ro.

Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei sunt 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului.

Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus. Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români.

Fluxul de știri
0