Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, întrevederi importante la München: Steinmeier, Aliyev și Pashinyan

© Photo : Facebook / Igor Dodon Igor Dodon și Frank-Walter Steinmeier
 Igor Dodon și  Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Conferinței Internaționale pentru Securitate de la München, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție informală cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat cu Frank-Walter Steinmeier mai multe chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, a făcut un schimb de opinii despre politica externă echilibrată a Republicii Moldova și continuarea cursului spre integrarea europeană de către actualul Guvern.

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон провел неформальную беседу с президентом Германии Франком-Вальтером Штайнмайером.
Dodon, întrevederi importante la München: Steinmeier, Aliyev și Pashinyan   - Sputnik Moldova
Игорь Додон провел неформальную беседу с президентом Германии Франком-Вальтером Штайнмайером.

Totodată, cei doi au examinat câteva aspecte ce țin de reglementarea transnistreană.

La München președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere de lucru cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, cu care a discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează cooperarea în mai multe domenii, inclusiv comercial-economic, energetic, transporturilor și investițional.

Dodon și Aliev au constatat că potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este realizat pe deplin și, în acest context, am subliniat necesitatea organizării unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere care nu s-a mai întrunit din anul 2012.

"Am subliniat interesul deosebit al țării noastre față de atragerea investitorilor azeri în proiectele de infrastructură din Moldova. I-am exprimat președintelui azer recunoștința pentru sprijinul valoros care l-a acordat în realizarea mai multor proiecte sociale și umanitare, inclusiv în Autonomia Găgăuză", a scris Dodon pe Facebook.

Totodată, Dodon i-a comunicat lui Aliev că în anul curent, în orașul Ciadîr-Lunga va avea loc deschiderea unui Centru Cultural Educațional, edificat cu susținerea Fondului „Heydar Aliyev”, în baza înțelegerii la care am ajuns cu Ilham Aliyev în cadrul vizitei mele oficiale la Baku, în iunie 2017.

La sfârșitul întrevederii, cei doi au discutat despre termenele vizitei oficiale a președintelui Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.

Tot la München și tot în cadrul Conferinței Internaționale pentru Securitate, Dodon a avut o întrevedere de lucru și cu prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan.

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Республики Молдова Игорь Додон и премьер-министр Республики Армения Никол Пашинян в Мюнхене.
Dodon, întrevederi importante la München: Steinmeier, Aliyev și Pashinyan   - Sputnik Moldova
Президент Республики Молдова Игорь Додон и премьер-министр Республики Армения Никол Пашинян в Мюнхене.

Cu premierul armean președintele moldovean a discutat un șir de chestiuni cu privire la dinamizarea în continuare a dialogului moldo-armean în diverse domenii care prezintă interes reciproc.

"Am apreciat pozitiv contactele stabilite la nivel înalt, în special, dialogul permanent cu domnul Pashinyan din cadrul summit-urilor CSI și UEEA, precum și discuția recentă cu președintele Armeniei, Armen Sarkissian, care a avut loc la Ierusalim", a scris Dodon.

Președintele Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Ce i-au cerut moldovenii lui Dodon ca să-i solicite lui Putin - Video
El a salutat vizita la Erevan a unei delegații a Parlamentului Republicii Moldova condusă de speakerul Zinaida Greceanîi, care este preconizată în perioada 23-25 februarie. Dar și l-a invitat pe Pashinyan să întreprindă o vizită în Moldova.

"Am discutat termenele posibile ale vizitei oficiale a premierului Armeniei în Moldova în mai sau iunie curent și am subliniat necesitatea organizării, înainte de aceasta, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale bilaterale pentru cooperare comercial-economică și a unui forum de afaceri, cu scopul de a actualiza contactele și a realiza în deplină măsură oportunitățile pe care le au țările noastre", a mai precizat Dodon.

Fluxul de știri
0