Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-au cerut moldovenii lui Dodon ca să-i solicite lui Putin - Video

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaPreședintele Dodon
Președintele Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce le-a promis președintele Igor Dodon moldovenilor care au încălcat regimul de ședere în Federația Rusă - detalii.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Moldovenii care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei i-au cerut președintelui Igor Dodon să-i solicite lui Vladimir Putin o nouă amnistie pentru cei care muncesc acolo. Președintele Igor Dodon spune că va depune efort pentru ca să obțină acest lucru în cadrul unor înțelegeri cu autoritățile din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

”Vreau să amintesc cu acest prilej că pe parcursul ultimilor trei ani au fost 3 sau 4 tipuri de amnistii, când au fost iertate încălcările comise de cetățenii noștri”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a dat asigurări că va încerca ca în acest an să ajungă la o înțelegere cu Federația Rusă, îndemnând cetățenii ca, în cazul în care îi va reuși, să facă uz de această oportunitate.

”Mă voi strădui ca în acest an să ajung la o înțelegere cu autoritățile din Federația Rusă, dar eu vă rog foarte mult, dacă facem acest pas, atunci să profitați de această amnistiere. Anul trecut doar le-am oferit tuturor posibilitatea tuturor să revină acasă și atunci au fost anulate toate încălcările, dar au profitat de asta doar câteva zeci de mii, iar acolo se află aproximativ 500-600 de mii de cetățeni de-ai noștri”, a declarat președintele, precizând că va depune efort să ajungă la o înțelegere cu autoritățile ruse în a doua jumătate a anului.

Actualmente, în Federația Rusă muncesc aproape 500 de mii de moldoveni. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în 2017 Rusia a fost lider în ceea ce privește volumul total al transferurilor bănești efectuate în Moldova de peste hotare, cu o pondere de 33,6%.

Fluxul de știri
0