Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A început campania electorală: Anunțul CEC

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală anunță începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Șapte concurenți se vor bate pentru un loc în Parlament în circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești. Comisia Electorală Centrală a anunțat că vineri, 14 februarie, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.

Astfel, de astăzi candidații și persoanele de încrederea ale acestora vor încerca să-i determine pe alegători să-și dea votul pentru unul dintre concurenții electorali înscriși în cursă.

Ion Jigău - Sputnik Moldova
Iată cine ar putea fi contracandidatul lui Sandu și Dodon la alegerile prezidențiale

”Potrivit Codului electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare”, precizează CEC într-un comunicat.

În acest context, Comisia Electorală Centrală cheamă concurenții și instituțiile mass-media să desfășoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale.

”De corectitudinea comportamentului fiecărui subiect electoral implicat în organizarea și desfășurarea alegerilor depinde rezultatul acestora care, de altfel, reflectă voința alegătorilor”, subliniază instituția.

În circumscripția nr.38 din Hâncești vor fi deschise 44 de secții de votare pentru alegerile parlamentare noi. Birourile electorale ale secțiilor de votare urmează a fi create până în data de 18 februarie.

Potrivit informațiilor prezentate de CEC, la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38 s-au înregistrat democratul Ion Mereuță, socialistul Ștefan Gațcan, Olesea Stamate de la PAS, Vitalie Balinschi de la Partidul „Șor”, liberalul Dorin Chirtoacă propus de Blocul electoral „UNIREA”, Anatolie Postolaci de la PLDM și candidatul independent Grigore Cobzac.

Fluxul de știri
0