Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine ar putea fi contracandidatul lui Sandu și Dodon la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariIon Jigău
Ion Jigău - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologul Ion Jigău nu crede că în cele 9 luni care au rămas pănă la alegerile prezidențiale ar putea să apară un al treilea candidat pe lângă Maia Sandu și Igor Dodon. Dacă acest candidat va apărea, spune Jigău, el va trebui să întrunească câteva criterii.
Iată cine ar putea fi candidatul lui Sandu și Dodon la alegerile prezidențiale

Ion Jigău a comentat în studioul Sputnik Moldova inițiativa unor partide de a promova pentru alegerile prezidențiale un așa zis candidat apolitic. El spune că această idee este una aberantă pentru că funcția de președinte este eminamente politică. Jigău nu crede că în intervalul de timp care a mai rămas până la alegerile prezidențiale ar putea să apară un candidat cu șanse reale în alegeri.

„Nu cunosc pe nimeni și nu cred că în lunile următoare va apărea un al treilea concurent pentru Maia Sandu și Igor Dodon. Dacă va apărea, un asemenea candidat, el va trebui să fie o figură importantă și credibilă. Acest candidat va trebui să să întrunească câteva criterii și, în primul rând, să fie cunoscut de un număr mare de alegători, adică să se bucure de popularitate”, a punctat Ion Jigău.

Igor Dodon a fost învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova pe 23 decembrie 2016. Conform legislației, următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare în perioada 23 octombrie - 23 noiembrie 2020.

Fluxul de știri
0