Cum să te protejezi de toate tipurile de viruși - Află ce spun oamenii de știință

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaРабота вирусологической лаборатории в Ростове-на-Дону
Работа вирусологической лаборатории в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință se pare că au descoperit cum ne putem proteja de toate tipurile de viruși - acest lucru ar putea să ducă la apariția unui tratament împotriva mai multor boli infecțioase.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Oamenii de știință sunt pe cale de a face un adevărat salt în domeniul medicamentelor antivirale. Descoperirea ar putea duce la crearea unui tratament universal pentru mai multe boli infecțioase. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Cell Reports, informează RIA Novosti.

Virușii - o amenințare pentru umanitate

După cum arată focarul de coronavirus în China, virușii sunt o amenințare constantă pentru umanitate. Vaccinurile sunt dezvoltate și introduse cu regularitate împotriva anumitor tipuri de viruși, dar acest proces durează mult timp, nu ajută toată lumea și nu protejează împotriva noilor viruși.

Китаянка в защитной маске - Sputnik Moldova
Rusia
Ce s-a întâmplat cu o studentă din China diagnosticată în Rusia cu coronavirus

Oamenii de știință americani de la Spitalul General din Massachusetts, în colaborare cu colegii lor de la Centrul german de cercetare a cancerului din Heidelberg, au descoperit că AGO4 reprezintă „călcâiul lui Ahile” pentru majoritatea virusurilor.

AGO4 este una dintre proteinele familiei Argonaute. Până acum, rolul lor nu a fost pe deplin înțeles. Acum, cercetătorii au descoperit că această proteină are un efect antiviral unic în celulele somatice la mamifere.

Autorii cercetării au studiat efectele antivirale ale mai multor proteine ​​Argonaute la șoareci și au descoperit că numai celulele cu deficiență de AGO4 erau hipersensibile la diferite infecții virale, inclusiv virusurile gripale.

Cu alte cuvinte, nivelurile scăzute de AGO4 au crescut probabilitatea de infecție a celulelor la mamifere. De aici, cercetătorii au ajuns la concluzia că majorarea nivelului de AGO4 poate consolida sistemul imunitar pentru a-l proteja împotriva multor viruși.

”Scopul este să înțelegem cum funcționează sistemul nostru imunitar pentru a crea metode de tratament care ar funcționa împotriva unei serii întregi de viruși, nu doar ca vaccinurile care acționează împotriva unui virus anume”, a declarat Kate Jeffrey, șefa studiului, într-un comunicat de presă din spital.

Mamiferele au patru proteine ​​Argonaute (1-4), care acționează prin suprimarea genelor. Proteinele Argonaute sunt implicate în formarea și reglarea ARN și a activității micro-ARN, adică este o proteină efectoare ARN, iar interferența ARN este cea mai importantă strategie pentru protecția antivirală a celulelor împotriva virușilor.

Oamenii de știință intenționează să își continue cercetările.

”Următorul pas este să determinăm cât de larg este spectrul de acțiune al acestei proteine pentru orice tip de virus. Și atunci trebuie să ne dăm seama cum să creștem activitatea AGO4 pentru a îmbunătăți protecția împotriva infecțiilor virale", spune Jeffrey.

Fluxul de știri
0