Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PAS și PPDA au depus o moțiune de cenzură împotriva ministrului de Externe

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații PAS şi PPDA au depus astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Deputații PAS şi PPDA au depus joi în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de votul a 51 de parlamentari. Acțiunea deputaților vine în contextul ultimelor declarații ale lui Aureliu Ciocoi cu privire la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe

„Nu mai avem nevoie de politică externă așa-zisă echilibrată, care să nu supere, ci care să reprezinte interesele statului nostru. Trebuie să se facă colaborări cu alte state în baza principiilor internaționale. Înaintăm o moțiune asupra activității MAEIE”, a spus deputatul Chiril Moțpan. 

Deputaţii PAS şi PPDA condamnă declaraţiile recente făcute de ministrul de Externe Aureliu Ciocoi, care a menţionat că Rusia, de fapt, a oprit conflictul armat de la Nistru, dar nu a comis un act de agresiune împotriva Moldovei.

Deputații s-au întâlnit astăzi într-o nouă ședință a Parlamentului. Pe ordinea de zi sunt 14 subiecte, printre acestea și Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

Fluxul de știri
0