Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aureliu Ciocoi are o vastă experienţă diplomatică, ocupând anterior mai multe funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

CHIŞINĂU, 14 nov - Sputnik. S-a născut în 1968 şi a absolvit Facultatea Relaţii Internaţionale în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, România. A studiat şi la Academia Diplomatică a Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. La Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a ocupat mai multe funcţii, în perioada 1996-2010.

Din 1998 până în 2001 a fost șef al Secţiei Consiliul Europei din cadrul Direcţiei Integrare Europeană, iar în perioada 2005-2007 a fost şef al Direcţiei Consiliul Europei şi Drepturile Omului în cadrul Departamentului Cooperare Multilaterală.

În iunie 2010, Aureliu Ciocoi este numit în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Germania, iar în 2015 a fost numit ambasador în China.

Fluxul de știri
0