Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost creată Comisia de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ședința de astăzi a Parlamentului a fost creată comisia de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Hotărârea privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor a fost aprobată, astăzi, de Parlament.

Профсоюзы - Sputnik Moldova
Societate
Sindicate: în Moldova, salariul minim este cel mai mic din Europa

Potrivit acesteia, comisia de anchetă a fost constituită din 9 membri, reprezentanți ai diferitelor fracțiuni parlamentare, și anume: Anatolie Labuneț și Vitalii Evtodiev (PSRM), Angel Agache și Vasile Bîtca (PDM), Lilian Carp și Veronica Roșca (Fracțiunea PAS, Blocul ACUM), Vasile-Andrei Năstase și Stela Macari (Fracțiunea ACUM Platforma DA) și Denis Ulanov (Fracțiunea Partidului ȘOR). Deputații l-au ales pe Lilian Carp președinte al comisiei, pe Angel Agache – vicepreședinte și pe Vitalii Evtodiev – secretar al comisiei.

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor au făcut declarații pe propria răspundere privind lipsa conflictului de interese. În activitatea sa, comisia va antrena instituțiile responsabile, va audia toate părțile implicate și va prezenta Parlamentului un raport în termen de 90 de zile.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Decis: comisie parlamentară specială pentru legea neutralităţii

”După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moștenit de la organizația sindicală unională includea imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă. Investigațiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor din Republica Moldova, prin intermediul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, demonstrează faptul că liderii acestora nu au fost preocupați de apărarea și protejarea drepturilor angajaților, inclusiv ale celor patrimoniale”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Inițiativa aparține unui grup de deputați de la Fracțiunile PAS și Platforma DA Blocul ACUM.

Fluxul de știri
0