Serbia, gata să ratifice Acordul de Liber Schimb cu UEEA - detalii

© Sputnik / Владимир Родионов / Trecere la banca de fotografiiЗдание Народной Скупщины (парламента) Югославии
Здание Народной Скупщины (парламента) Югославии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Adunării Naționale a Serbiei a declarat că este gata să ratifice Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Serbia speră să ratifice acordul de comerț liber cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) în următoarele săptămâni, a declarat președintele Parlamentului sârb Maja Gojkovic în cadrul celei de-a V-a ședințe a Comisiei de cooperare între Duma de Stat și Adunarea Națională a Serbiei, informează RIA Novosti.

Acordul dintre UEEA și Serbia privind crearea unei zone de liber schimb a fost semnat în octombrie 2019.

"Ratificarea acordului de liber schimb dintre Serbia și Uniunea Economică Eurasiatică are o importanță deosebită. Acest acord se află în prezent în procesul de elaborare. Sper că îl vom ratifica în curând - în săptămânile următoare", a spus Gojkovic.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Республики Сербия А. Вучичем в Сочи - Sputnik Moldova
Vučić: Serbia nu va renunța la cooperarea cu Rusia
Uniunea Economică Eurasiatică a fost creată în ianuarie 2015, în baza Uniunii Vamale dintre Rusia, Kazahstan, Belarus și a Spațiului Economic Unic. Este o organizație internațională regională de integrare economică. Actualmente, membri ai UEEA sunt Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kirghizia. UEEA este una dintre cele mai mari uniuni economice, cu peste 183 milioane de consumatori. Funcționează în baza normelor universale și a principiilor OMC. A fost creată o piață comună, cu circulația liberă a mărfurilor, capitalurilor și forței de muncă.

În decembrie 2018, Republica Moldova a participat pentru prima dată la summit-ul UEEA în calitate de observator, după ce a devenit prima țară care a obținut un astfel de statut.

Fluxul de știri
0