Vučić: Serbia nu va renunța la cooperarea cu Rusia

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Республики Сербия А. Вучичем в Сочи
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Республики Сербия А. Вучичем в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Serbia nu va renunța și nu va diminua nivelul de cooperare cu Rusia, a declarat Aleksandar Vučić la conferința de presă comună cu Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Serbia nu va diminua nivelul de cooperare cu Rusia, în pofida aspirațiilor europene, a declarat președintele sârb, Aleksandar Vučić.

Vеaceslav Volodin - Sputnik Moldova
Declarație: Serbia nu va susține niciodată sancțiunile împotriva Rusiei

“Serbia urmează parcursul european, însă Serbia a semnat și un acord comercial cu Uniunea Economică Eurasiatică. În pofida faptului că Serbia urmează calea europeană, nu vom diminua nivelul de cooperare și nu vom deveni mai puțin prieteni cu Rusia”, a declarat Vučić la o conferință de presă comună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

El a menționat că Serbia nu va permite nimănui să intervină în relațiile cu Federația Rusă.

“Vom păstra și cultiva prietenia noastră. Vom menține apropierea noastră, frăția noastră, le vom cultiva și mai departe. Nimeni ne poate lipsi de asta, în ciuda tuturor tentativelor. Am spus-o mai multor reprezentanți ai diverselor state”, a declarat liderul sârb.

Vučić a adăugat că “vom continua colaborarea noastră cu Federația Rusă, indiferent de ce ar spune unii”.

“Suntem convinși că acest lucru va fi în beneficiul poporului rus și celui sârb”, a subliniat el.

Fluxul de știri
0