Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință la Guvern: Ce subiecte vor fi discutate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova prezidează astăzi ședința Cabinetului de Miniștri. Iată ce subiecte sunt incluse pe ordinea de zi.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Miniștrii se întrunesc astăzi în ședința Guvernului. În cadrul acesteia, miniștrii urmează să aprobe o hotărâre cu privire la achitarea din bugetul de stat pentru anul 2020 a cotelor de membru și a datoriilor Republicii Moldova faţă de organizațiile internaţionale şi regionale.

Potrivit listei acestor organizații, Ministerul Finanţelor urmează să transfere din bugetul de stat pentru anul 2020 peste 65 de milioane de lei.

Vizita premierului în raionul Hânceşti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şedinţă importantă convocată de premierul Chicu: Unde s-au deplasat membrii Guvernul

Cei mai mulți bani, peste 54 de milioane de lei, sunt achitați de Republica Moldova către organizațiile internaționale cum ar fi Organizaţia Internaţională a Muncii, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii , Organizaţia Mondială a Turismului, Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, etc.

O altă hotărâre care urmează a fi aprobată de Cabinetul de Miniștri se referă la acordarea Bursei de excelență a Guvernului și a Bursei nominale (pe domenii) pentru studenții-doctoranzi pe anul 2020. Potrivit proiectului de hotărâre, bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop.

De menționat, după ședința săptămânală de lucru a președintelui țării cu preim-ministru și președintele Parlamentului, Igor Dodon a declarat că cel mai probabil la ședința de astăzi a Guvernului vor fi aprobate mai multe proiecte sociale, în special cel ce se referă la indexarea de la 1 octombrie a pensiilor pentru toți pensionarii, dar și la simplificarea criteriilor de obținere a ajutorului social. Un alt proiect important pentru cetățeni la care s-a referit Dodon ține de reducerea sumelor generate de furtul miliartului și care au fost puse pe spatele cetățenilor. 

Fluxul de știri
0