Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şedinţă importantă convocată de premierul Chicu: Unde s-au deplasat membrii Guvernul

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVizita premierului în raionul Hânceşti
Vizita premierului în raionul Hânceşti - Sputnik Moldova
Abonare
Problema aprovizionării cu apă este una stringentă în mai multe localităţi din ţară - ce soluţie au autorităţile.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Situaţia privind aprovizionarea cu apă a localităților din lunca Prutului este dramatică – nu este apă în fântâni, nivelul râului este la cote minime. Premierul Ion Chicu a examinat problema la faţa locului.

Şeful Cabinetului de Miniştri s-a deplasat Obileni, raionul Hâncești, unde a avut discuţii în acest sens în cadrul unei şedinţe cu autoritățile publice locale și reprezentanţii ministerelor de resort.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul Chicu a decis să atragă forță de muncă de peste hotare: Argumentele premierului

Antreprenorul responsabil de construcția apeductului l-a informat pe Ion Chicu despre starea actuală a lucrurilor, capacitatea bazei de pompare a apei, programul și mersul lucrărilor. Acesta a dat asigurări că în luna mai stația de captare a apei va fi funcțională.

Costurile pentru construcția conductei magistralei și a rețelelor intravilane se pot ridica la 40 milioane de lei. În proiect, la această etapă, sunt incluse 11 localități, ceea ce ar însemna utilizarea unei capacitați de doar 30% a bazei de pompare a apei.

Premierul le-a solicitat responsabililor să întreprindă măsuri urgente pentru extinderea proiectului și în alte localități din Hâncești, Leova și Nisporeni.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVizita premierului în raionul Hânceşti
Şedinţă importantă convocată de premierul Chicu: Unde s-au deplasat membrii Guvernul - Sputnik Moldova
Vizita premierului în raionul Hânceşti
„Ar fi păcat să avem așa nucleu și infrastructură deja construită și să n-o folosim la capacitatea ei maximă. Problema aprovizionării cu apă a localităților din lunca Prutului este una stringentă. Practic, nu este apă în fântâni, iar nivelul râului Prut a scăzut dramatic. Trebuie de lucrat de extins urgent proiectul și la alte localități, mai ales că stația are capacitatea de a aproviziona cu apă 50 de mii de oameni”, a declarat şeful Executivului.

Banii necesari finalizării construcției vor fi alocați din Fondul Ecologic Național, dar și de la Agenția de Dezvoltare Regională, a precizat Ion Chicu.

Prim-ministrul a anunțat că va reveni în luna martie pentru a evalua progresele înregistrate.

© Sputnik / Vadim RusuAsigurarea cu apă potabilă în Moldova
Şedinţă importantă convocată de premierul Chicu: Unde s-au deplasat membrii Guvernul - Sputnik Moldova
Asigurarea cu apă potabilă în Moldova
Fluxul de știri
0