Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SIS și-a anunțat prioritățile pentru 2020: Cum i-a încurajat Igor Dodon pe ofițeri

Abonare
Activitatea SIS va fi orientată în 2020 către anihilarea manifestărilor informativ-subversive și elucidarea factorilor de risc caracteristici războiului de tip „hibrid”.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Colegiul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit miercuri, 12 februarie, într-o ședință lărgită la care au fost discutate rezultatele activității instituției în 2019 și enunțate obiectivele prioritare pentru anul 2020.

Conducerea SIS, prezentată corpului de ofițeri - Sputnik Moldova
Societate
Sute de petiții expediate la SIS: Ce-i deranjează pe moldoveni

La ședință a participat și președintele Igor Dodon. În mesajul său de salut, șeful statului a menționat că „anul 2019 a fost foarte complicat și plin de provocări, dar noi am reușit să depășim criza politică, inclusiv datorită profesionalismului și patriotismului angajaților SIS”.

 „Vă încurajez să rămâneți în continuare echidistanți, departe de bătăliile politice, să manifestați profesionalism, să promovați valorile democratice și să acționați doar în interesul asigurării securității naționale și a cetățenilor Republicii Moldova”, le-a mai spus Igor Dodon ofițerilor SIS, potrivit comunicatului de presă al instituției.

© Photo : Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii MoldovaIgor Dodon la ședința Colegiului SIS
SIS și-a anunțat prioritățile pentru 2020: Cum i-a încurajat Igor Dodon pe ofițeri - Sputnik Moldova
Igor Dodon la ședința Colegiului SIS

Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, a vorbit în alocuțiunea sa despre factorii de risc la adresa securității naționale, de natură internă și externă, despre acțiunile de  anihilare a acestora „atât din punct de vedere informativ, cât și contrainformativ”.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Un fost director SIS, trimis pe banca acuzaților - Iată ce spune procurorul general

Preocupările SIS au inclus în 2019 și informațiile externe „cu referire la poziția principalilor actori geostrategici vizavi de contextul regional, dar și în particular ce vizează Republica Moldova”.

În ședința Colegiului SIS s-a discutat despre amenințările regionale, pericolele transfrontaliere, războaiele informaționale, flagelul extremist-terorist și manifestările de tip hibrid.

Potrivit directorului SIS, în 2020, acțiunile instituției vor fi orientate prioritar „în direcția anihilării manifestărilor informativ-subversive, în vederea neadmiterii ingerințelor de natură să influențeze procesele din sectoarele de importanță națională”. De asemenea, SIS va elucida factorii de risc cu potențial destabilizator ce se înscriu în tacticile războiului de tip „hibrid”, va gestiona alte riscuri de securitate și „amenințări de natură externă cu consecințe asupra climatului de securitate națională”.

Fluxul de știri
0