Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă ambasadorii - Ce spune ministrul Ciocoi despre Nicolae Chirtoacă

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că în timpul apropiat Guvernul va numi noi ambasadori ai Moldovei într-un șir de state importante, iar printre noii șefi de misiune nu s-ar regăsi fostul ambasador al Moldovei în SUA Nicolae Chirtoacă.
Se schimbă ambasadorii - Ce spune ministrul Ciocoi despre Nicolae Chirtoacă

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a declarat în studioul Sputnik Moldova că în timpul apropiat vor fi întreprinse acțiuni concrete ale Ministerului și Guvernului în ceea ce ține schimbarea garniturii de ambasadori. Practic, în toate capitalele importante șefii de misiune urmează să fie schimbați.

„Vom avea un amplu exercițiu de rotație pentru ambasadori cărora le-a expirat mandatul, mulți dintre ei urmează să revină la „centrală”. În locul lor vor fi trimiși alți colegi, diplomați de carieră, profesioniști pentru că asta a fost înțelegerea agreată cu președintele țării și cu premierul, să avem doar oameni cu experiență, care știu ce înseamnă diplomație”, a punctat Aureliu Ciocoi.

Referindu-se  la informațiile care au apărut în spațiul public despre o posibilă numire a lui Nicolae Chirtoacă în funcția de ambasador în Republica Franceză, ministrul de Externe a spus că aceste știri sunt doar zvonuri, fără vreo trimitere la o sursă din cadrul MAIE.

„Faptul că se discută în spațiul public despre asta nu însemnă că acest lucru corespunde adevărului. Ați văzut dumneavoastră trimiterea la vreo sursă din cadrul MAEIE, în aceste știri, care s-au perindat. Deci sunt doar la nivel de zvonistică, cum zice un bun prieten de al meu, babanews”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Guvernul urmează să numească noi ambasadori ai Republicii Moldova într-un șir de capitale, cum ar fi București, Paris sau Washington.

Fluxul de știri
0