Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a aprobat anularea legii în baza căreia a fost eliberat Vlad Filat: Ce umează

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul propune anularea unei legi: pedeapsa deținuților să nu mai fie redusă din cauza condiţiilor precare din penitenciare.

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Cine l-a eliberat pe Filat din închisoare - ce spune ministrul Justiției
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Guvernul a aprobat și va remite Parlamentului un proiect de lege „cu privire la suspendarea aplicării reducerii pedepsei condamnatului deţinut în condiţii precare de detenţie”. 

Astfel, Guvernul propune anularea legii în baza căruia a fost eliberat din închisoare înainte de termen fostul premier Vlad Filat.

Proiectul ce prevede suspendarea aplicării de către instanţele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deţinut în condiţii precare de detenţie a fost prezentat în ședința Guvernului din 12 februarie de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Pedeapsa penală este fixată de judecător astfel, încât „să-l resocializeze” pe condamnat, a subliniat, între altele, Fadei Naghacevshi.

Ministrul a spus că dorește „să-i liniștească” pe deținuții care au depus cereri de eliberare înainte de termen și a precizat că toate demersurile acestora vor fi examinate.

Fadei Nagacevschi a mai declarat că ministerul pe care-l conduce are nevoie de timp pentru a analiza efectele produse de legea în vigoare acum. De asemenea, Guvernul s-a angajat să elaboreze un proiect de lege privind perfecţionarea mecanismului compensator, pe care-l va remite Parlamentului până la 1 septembrie 2020.

Fluxul de știri
0