Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a decis Guvernul în privința suspendării controalelor la întreprinderi

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a respins un proiect de lege ce prevedea instituirea unui moratoriu asupra controalelor la întreprinderile micro, mici și mijlocii. Executivul argumentează că întreprinzătorii sunt în drept să conteste controalele care-i nemulțumesc.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Cabinetul de Miniștri a respins un proiect de lege ce prevedea instituirea unui moratoriul asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici și mijlocii. Avizul negativ a fost aprobat în ședința Guvernului din 12 februarie.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul s-a apucat să monitorizeze prețurile: De ce s-au scumpit carburanții - Foto

Proiectul cu privire la instituirea moratoriului, pe o perioadă de cel puțin un an, este o inițiativă legislativă a deputaților din Platforma DA, înregistrată la mijlocul lunii decembrie 2019.

Între altele, în avizul negativ al Guvernului este apreciat drept „nejustificat și irelevant argumentul” autorilor proiectului „precum că necesitatea instituirii acestui moratoriu este condiționată de faptul că statul nu acordă facilități fiscale întreprinderilor mici și mijlocii”.

Nemulțumirile unor întreprinzători în cazuri concrete nu constituie temei de suspendare a controalelor, se mai spune în avizul negativ al Guvernului.

„În cazul în care întreprinzătorul consideră că prin activitatea organului de control i-au fost încălcate drepturile legitime, este în drept să conteste controlul și/sau rezultatele acestuia”, se subliniază în avizul Cabinetului de Miniștri.

Fluxul de știri
0