Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor avea loc primele competiții la ”Chișinău Arena” - Precizările președintelui Dodon

Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că în scurt timp vor fi organizate competiții sportive în incinta complexului ”Chișinău Arena”.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a vizitat complexul sportiv “Chișinău Arena”. Lucrările de construcție se află la etapă finală, în proporție de 99%. Acesta a constatat că lucrările de construcție au fost realizate calitativ și că în timpul apropiat, în incinta complexului vor fi organizate competiții sportive. 

Началось строительство многофункционального комплекса Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Arena Chișinău va fi inaugurată în scurt timp: Anunțul autorităților

”Am constatat cu satisfacție calitatea înaltă și volumul impresionant al lucrărilor efectuate. Am ținut să remarc că în urma discuțiilor cu prim-ministrul Ion Chicu s-a decis că deschiderea oficială a Complexului va avea loc pe data de 1 mai 2020”, a precizat Igor Dodon. 

Potrivit președintelui, în primele săptămâni ale lunii mai vor fi organizate competiții internaționale la water-polo, volei și baschet. Acesta a mai precizat că complexul sportiv a atras atenția mai multor federații sportive străine, inclusiv a Asociației Europene de Baschet.

Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova are nevoie de asemenea complexe sportive.

”Țin să menționez că sala mare, cu o capacitate de 5500 de spectatori, este multifuncțională și poate găzdui atât competiții sportive, cât și evenimente culturale. Complexul sportiv include câteva piscine, terenuri de tenis, sală de fitness și zonă SPA”, a scris Dodon pe Facebook. 

Igor Dodon a subliniat importanța deschiderii în cadrul acestui complex a secțiilor sportive pentru copii, inclusiv din familii defavorizate.

Fluxul de știri
0