Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arena Chișinău va fi inaugurată în scurt timp: Anunțul autorităților

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova / Inaugurarea șantierului „Chișinău Arena”Началось строительство многофункционального комплекса "Chișinău Arena"
Началось строительство многофункционального комплекса Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru moldoveni. Lucrările la Chișinău Arena continuă, iar complexul va fi funcțional în scurt timp.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Complexul Arena Chișinău a fost conectat la rețele de lumină, gaz, apeduct și urmează să fie conectat la rețeaua de drumuri. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, în cadrul ședinței operative a Cabinetului de Miniștri.

Началось строительство многофункционального комплекса Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Societate
Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință

Usatâi a menționat că Arena Chișinău va fi funcțională în termenii anunțați anterior.

„Vom deschide Arena în luna aprilie, așa cum am stabilit. Când vorbim de deschiderea Complexului, atunci trebuie să menționez că aceasta va avea loc doar în cazul în care el asigură funcționarea deplină. Nu pot spune că o parte va fi funcțională și alta nu. Guvernul asigură darea în exploatare a întregului Complex sportiv”, a declarat Usatâi.

Chișinău Arena, o mare țeapă: Statul, prejudiciat de milioane de euro - Video>>>

Arena Chișinău este construită printr-un parteneriat public-privat, are o capacitate de până la cinci mii de locuri și dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, aqua park, o piscină deschisă pe timp de vară, care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă.

Complexul este ridicat pe o suprafaţă de 10 hectare în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău.

Fluxul de știri
0