Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Bilanț sumbru în China: Câți oameni au murit în doar o zi din cauza coronavirusului

© AFP 2024 / Charly TriballeauДевушка в маске в Токио
Девушка в маске в Токио  - Sputnik Moldova
Abonare
Bilanțil morților din cauza coronavirusului crește de la o zi la alta în China. Numărul victimelor a crescut simțitor în doar o zi.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a depășit cifra de 44.600 de lei în China, iar numărul morților a crescut cu aproape o sută de persoane de ieri până astăzi. Pe de altă parte, peste 4.800 de oameni contaminați s-au vindecat.

Китаянка в защитной маске - Sputnik Moldova
Rusia
Ce s-a întâmplat cu o studentă din China diagnosticată în Rusia cu coronavirus

În 24 de ore au fost depistate 2015 cazuri noi de îmbolnăvire, iar numărul pacienților aflați în stare critică a crescut cu 871 de persoane. 

Anterior, autoritățile chineze au subliniat necesitatea reluării procesului de producție, după ce numeroase întreprinderi din China au intrat în carantină și și-au sistat activitatea. ”Deși întoarcerea oamenilor la locul de muncă ar putea duce la răspândirea virusului ucigaș, autoritățile chineze nu au de ales”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă reprezentantul Comitetului pentru Dezvoltare și Reforme al Chinei Tzun Lian, potrivit RIA Novosti.

”Dacă nu va fi reluat procesul de producție, pe termen scurt asta ar putea să influențeze furnizarea medicamentelor pentru profilaxie și luptă împotriva maladiei”, a declarat sursa citată.  

Coronavirusul face victime și în afara Chinei, în prezent sunt 175 de cazuri confirmate de îmbolnăvire în Asia, SUA și Europa. 

Fluxul de știri
0