Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Burse pentru doctoranzi din partea Guvernului: Vezi cum poți beneficia

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Studenți din mai multe instituții de învățământ care fac studii de doctorat vor primi burse din partea Guvernului.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Mai mulți studenți-doctoranzi înmatriculați la universitățile din Republica Moldova vor primi burse din partea Guvernului. Potrivit unui proiect de hotărâre, 11 studenți-doctoranzi vor primi Bursa de excelență a Guvernului, iar alți 6 vor beneficia de Bursa nominală (pe domenii) pentru anul 2020.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Burse universitare oferite de Rusia tinerilor din Republica Moldova: Înscrierea a început

Regulamentul cu privire la modul de acordare a acestor burse prevede oferirea acestora „anual, pentru un an calendaristic, doctoranzilor din anii 2 şi 3, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, care au realizat integral, la data respectivă, programul de pregătire avansată şi programul de cercetare ştiinţifică stabilit de conducătorul ştiinţific”.

Un alt criteriu de acordarea a burselor Guvernului ține de acumularea numărului de credite prevăzut în planul de învăţământ al şcolii doctorale. Totodată, potențialii beneficiari de burse trebuie să obțină performanţe academice deosebite şi să participe activ la viaţa socială a instituţiei.

La concursul de acordarea a burselor Guvernului au fost depuse 23 de dosare de studenți-doctoranzi din cadrul a opt instituții de învățământ superior.

Bursele nominale vor fi oferite în domeniile chimie, fizică, biologie, medicină, științe umanistice și matematică.

Potrivit proiectului de hotărâre, bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop.

Fluxul de știri
0