Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Burse universitare oferite de Rusia tinerilor din Republica Moldova: Înscrierea a început

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din Republica Moldova, de pe ambele maluri ale Nistrului, care doresc să urmeze studii universitare în Federația Rusă se pot înscrie deja în concurs. Pentru viitorul an de studii, Rusia oferă 500 de burse universitare finanțate din bugetul de stat.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Federația Rusă oferă 500 de burse universitare finanțate din bugetul de stat pentru absolvenții din Republica Moldova pentru anul de studii 2020-2021. Precizarea a fost făcută de conducătorul Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău, Mihail Davîdov, într-o conferință de presă susținută la centrul de presă Sputnik Moldova

Tatiana Costiuc - Sputnik Moldova
Profesor, despre cea mai importantă lecție pe care trebuie să o cunoască toți studenții

Doritorii se pot înscrie deja prin intermediul site-ului edu.rs.gov.ru, completând o anchetă și urmând pașii sugerați pe pagina web. Înregistrarea va continua până în data de 23 februarie.

La înregistrarea pe site, candidații pot alege 6 universități dintr-un total de 502. Condiția este să nu fie selectate mai mult de două universități din Moscova și Sankt Peterburg, dar pentru celelalte orașe nu există o asemenea limită.

La începutul lunii martie, după prelucrarea datelor din anchete, persoanele care s-au înregistrat vor fi invitate la teste în Chișinău și Tiraspol, a precizat Mihail Davîdov.

Pe lângă șansa de a obține o bursă universitară din cele 500 finanțate din bugetul de stat al Rusiei, tinerii din Republica Moldova au șansa să se înscrie la instituții de învățământ superior din Rusia susținâd examenele de admitere la fel ca tinerii din Federația Rusă sau în cadrul unor proiecte individuale ale universităților.

Potrivit lui Mihail Davîdov, tinerii din Republica Moldova care aleg să-și facă studiile universitare în Rusia optează în primul rând pentru Economie, Drept și Medicină.

Fluxul de știri
0