Elicopter sirian, doborât în Idlib. Pilotul a murit

© AP Photo / Ghaith AlsayedВертолет правительственной армии Сирии, атакованный ракетой в провинции Идлиб
Вертолет правительственной армии Сирии, атакованный ракетой в провинции Идлиб - Sputnik Moldova
Abonare
Pilotul elicopterului doborât în provincia siriană Idlib a decedat, anunță sursele din cadrul armatei siriene.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Pilotul elicopterului, care a fost lovit cu o rachetă în provincia siriană Idlib, a decedat, informează agenția RIA Novosti cu referință la surse din armata siriană.

Turkish soldiers  - Sputnik Moldova
Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
Aparul de zbor s-a prăbușit în localitatea Al-Nayrab, a precizat sursa citată.

Mai devreme, Ministerul Apărării al Turciei a anunțat despre retragerea armatei siriene din Al-Nayrab și despre prăbușirea unui elicopter.

În contextul tensionării situației din Idlib, marți a avut loc o discuție telefonică între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Acesta a mai adăugat că Putin și Erdogan nu planifică deocamdată o întrevedere în legătură cu agravarea situației în Siria, însă dacă vor considera necesar, o astfel de întâlnire ar putea avea loc.

La rândul lui, Erdogan a anunțat că miercuri vor fi adoptate noi măsuri împotriva Damascului în cazul în care acesta își va continua atacurile asupra militarilor turci.

Mai devreme, Ankara a anunțat despre moartea a cinci militari și rănirea altor cinci în urma unui atac cu artilerie asupra unui punct de observare al turcilor în Idlib. Ulterior, forțele armate ale Turciei au efectuat un atac asupra a 115 de obiective ale armatei siriene, neutralizând 101 de militari.

Fluxul de știri
0