Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria

© AFP 2022 / BULENT KILICTurkish soldiers
Turkish soldiers  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cinci militari turci au fost uciși, iar alți cinci au fost răniți în urma atacului armatei siriene asupra pozițiilor turce în provincia siriană Idlib.

BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Cinci militari turci au decedat și alți cinci au fost răniți în urma atacului asupra punctului de observare în provincia siriană Idlib, a anunțat luni postul turc de televiziune NTV, cu trimitere la surse în Ministerul Apărării al Turciei.

Ситуация на границе Турции и Сирии - Sputnik Moldova
Turcia trimite trupe speciale în Idlib
“Cinci militari au murit, iar alții cinci au fost răniți în urma atacurilor cu artilerie din partea forțelor regimului sirian în provincia Idlib. Partea turcă a deschis focul drept răspuns”, anunță postul de televiziune, citând Ministerul Apărării.

Pe 3 februarie, în urma unui atac al artileriei din partea armatei siriene în Idlib au decedat opt militari turci și persoane civile. Potrivit liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, în urma acțiunilor de răspuns ale Turciei au în partea siriană au fost înregistrate 76 de victime.

Anterior, Erdogan a declarat că a îndemnat omologul său rus, Vladimir putin, să exercite presiuni asupra președintelui Siriei, Bashar Assad, pentru ca armata siriană să înceteze înaintarea în provincia Idlib și să se îndepărteze până la sfârșitul lui februarie de punctele de observare, amenințând că în caz contrar va răspunde cu acțiuni militare.

Fluxul de știri
0