Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Victimele coronavirusului: Numărul morţilor în China creşte dramatic

© AFP 2024 / Antony WallaceЖитель Гонконга использует пластиковую бутылку в качестве маски, чтобы защититься от коронавируса
Житель Гонконга использует пластиковую бутылку в качестве маски, чтобы защититься от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul ucigaș continuă să facă victime în China. Boala lovește dur și în economia acestei țări, având în vedere că numeroase întreprinderi au intrat în carantină.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Potrivit ultimelor date făcute publice de autoritățile chineze, numărul victimelor coronavirusului în China a ajuns la 1017, iar cel al persoanelor infectate a depășit 42.600 de persoane.

Grigore Prepeliță  - Sputnik Moldova
Cifra este în creștere! Câți europeni au fost infectați cu noul coronavirus
Între timp însă peste 4000 de persoane au reușit să învingă boala. 

Autoritățile chineze vorbesc de necesitatea reluării procesului de producție, după ce numeroase întreprinderi au intrat în carantină și și-au sistat activitatea. ”Deși întoarcerea oamenilor la locul de muncă ar putea duce la răspândirea virusului ucigaș, autoritățile chineze nu au de ales”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă reprezentantul Comitetului pentru Dezvoltare și Reforme al Chinei Tzun Lian, potrivit RIA Novosti.

”Dacă nu va fi reluat procesul de producție, pe termen scurt asta ar putea să influențeze furnizarea medicamentelor pentru profilaxie și luptă împotriva maladiei”, a declarat sursa citată.  

Coronavirusul face victime și în afara Chinei, în prezent sunt 135 de cazuri confirmate de îmbolnăvire în Asia, SUA și Europa. 

Fluxul de știri
0