Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii nu vor mai trebui să achite bani pentru apa care nu au consumat-o: Iată soluția

© Sputnik / Мирослав РотарьRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Vasile Bolea a declarat în cadrul unui briefing de presă că problema plăților inechitabile la apă și canalizare va fi rezolvată în scurt timp prin modificarea legii 333.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Problema plăților inechitabile la apă și canalizare ar putea fi rezolvată. Cel puțin asta afirmă deputatul Partidului Socialiștilor Vasile Bolea. În cadrul unei conferințe de presă acesta a declarat că în acest sens a fost creat un grup în cadrul PSRM care a studiat această problemă din toate punctele de vedere.   

Ion Șalaru - Sputnik Moldova
Cât de sănătos este să consumi apă de la robinet în Chișinău – Explicația specialiștilor

”Cetățenii au abordat o problemă referitor la inechitatea care este în ceea ce ține de plata serviciilor la apă și canalizare. Vestita Lege 333 care practic impune cetățenii să plătească suplimentar o cotă parte pentru acel serviciu, în multe cazuri cetățenii noștri nu-l consumă. Noi am vorbit despre aceasta și în campania electorală vreau să vă aduc la cunoștință că în cadrul Partidului Socialiștilor a fost creat cu ceva timp în urmă un grup care s-a ocupat cu aceasta problematică”, a precizat Vasile Bolea. 

Potrivit socialistului, membrii grupului de lucru au mers în teritoriu pentru a vedea care sunt deficiențele mecanismului prin care funcționează contoarele. 

”Au fost făcute diferite studii inclusiv cu implicarea experților în acest domeniu au fost mai multe ieșiri la fața locului unde s-a văzut cum această lege se aplică în practică și care sunt deficiențele acelui mecanism și de ce propriu zis apar aceste divergențe între datele contoarelor la branșament și suma datelor la contoarele de la cetățeni din apartamente”, a precizat Vasile Bolea. 

Vasile Bolea a precizat că fracțiunea Partidului Socialiștilor urmează să vină cu un proiect de lege cu privire la serviciul de apă și canalizare. 

”Grupul care a lucrat au identificat mai multe probleme, inclusiv sunt abordate mai multe propuneri și în timpul apropiat noi vom veni cu proiectul de lege. Practic suntem pe ultima sută de metri. Vom veni cu un proiect de lege privind amendarea Legii 333 cu privire la serviciul de apă și canalizare în așa sens ca aceste deficiențe în cadrul legislativ să le elimină”, a precizat Vasile Bolea. 

Vasile Bolea a anunțat anterior că socialiștii au avut foarte multe discuții cu cetățenii care se plîng că erau obligați să plătească pentru apa pe care nu au consumat-o, așa numita “cota-parte”. Această problemă de atribuire a cotei-parte la serviciul de apă, defapt se conține în Legea Nr.303 și problema poate fi remediată numai prin modificarea legislației.

Fluxul de știri
0