Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surpriza Guvernului pentru familiile defavorizate – iată ce decizie va fi aprobată

© Fotolia / Karelin Dmitriy Телевидение
Телевидение - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova urmează să finalizeze procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră până la 1 martie 2020. Guvernul va aproba o hotărâre ce prevede distribuirea convertoarelor pentru acest tip de televiziune unor categorii sociale defavorizate.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Familiile beneficiare  de  ajutor  social și alte categorii  defavorizate  ale  populației vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră pe parcursul anului 2020.

Работа Международного вещательного центра - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova trece la televiziunea digitală terestră

Faptul este prevăzut în proiectul unei hotărâri de Guvern ce urmează a fi adoptat de Cabinetul de Miniștri în ședința de miercuri, 12 februarie.

Convertoarele pentru pentru televiziunea digitală terestră le vor fi oferite categoriilor sociale menționate în acord cu planul de acțiuni al Guvernului referitor la finalizarea procesului de tranziție la televiziunea digitală terestră.

Procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră ar urma să fie finalizat până la 1 martie 2020, se menționează în proiectul hotărârii de Guvern.

Parlamentul a adoptat legea ce prevede tranziţia la televiziunea digitală în iulie 2015. Necesitatea tranziției Republicii Moldova la televiziunea digitală terestră reiese din obligațiile asumate prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”, semnat de 104 state. 

Fluxul de știri
0