Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova trece la televiziunea digitală terestră

Abonare
Din 17 iunie, Moldova trece la televiziunea digitală terestră.

CHIŞINĂU, 16 iunie – Sputnik.  Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) anunță despre tranziția la televiziunea digitală terestră, începând cu 17 iunie. Acest lucru are loc în conformitate cu obligațiile asumate de către Republica Moldova prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”.

„Pentru a asigura acomodarea treptată a populației, dar și pentru a oferi posturilor TV posibilitatea să migreze la transmisiunea în format digital, procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră se va implementa treptat, în decurs de 3 ani, perioadă în care reţelele ce difuzează semnal analogic şi cele care emit semnal digital vor funcţiona paralel”, susţine MTIC.

Totuși, începând cu 17 iunie, canalele TV în format analogic nu vor beneficia de protecţie în caz de perturbaţii cauzate de canalele TV care transmit în format digital, iar în cazul perturbaţiilor create televiziunilor de tip digital de către canalele de televiziune analogică terestră, acestea urmează a fi sistate.

Pentru a recepționa semnalul programelor televiziunii digitale terestre este nevoie de un televizor în formatul DVB-T2 (cu receptor încorporat) sau un receptor STB. Pe parcursul primilor 3 ani, deținătorii televizoarelor de tip vechi vor putea recepționa în continuare programele televiziunii analogice.

Din punct de vedere tehnic, tranziția la televiziunea digitală terestră va fi asigurată de către ÎS ”Radiocomunicații”. 

 

 

Fluxul de știri
0