Reprezentantul special al SUA vine în Turcia pentru a discuta despre Idlib

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara view
Ankara view  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul special al SUA pentru Siria vine în Turcia pentru a discuta despre ultimele evoluții din provincia siriană Idlib.

BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik. Reprezentantul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, a plecat luni în Turcia pentru a purta discuții în legătură cu situația din Idlib, a anunțat Departamentul de Stat.

Turkish soldiers  - Sputnik Moldova
Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
"Reprezentantul special pentru interacțiuni în problema Siriei și trimisul special pe lângă Coaliția globală împotriva ISIS, ambasadorul James Jeffrey, împreună cu trimisul special pentru problema Siriei, Joel Rayburn, au plecat astăzi într-o deplasare în Turcia, Germania și unele locuri în Orientul Mijlociu", se menționează în comunicat.

Deocamdată nu se specifică despre ce locuri din Orientul Mijlociu este vorba. Totuși, se menționează că în Turcia diplomații vor purta negocieri cu “reprezentanți turci de rang înalt pentru a discuta despre îngrijorările reciproce, inclusiv despre problema ofensivei militare a regimului Assad în Idlib cu susținerea Rusiei”.

Pe 13 februarie Jeffrey va sosi la Munchen pentru a participa la conferința pentru securitate. Pe marja evenimentului acesta ar urma să aibă un șir de discuții despre situația din Siria și sporirea eforturilor în lupta cu ISIS.

Fluxul de știri
0