Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turcia trimite trupe speciale în Idlib

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация на границе Турции и Сирии
Ситуация на границе Турции и Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia transferă trupe speciale în zona punctelor de control din Idlib, drept răspuns la atacurile aeriene ale forțelor siriene.

CHIȘINĂ, 7 feb – Sputnik. Turcia transferă trupele speciale la punctele de control din zona de de escaladare Idlib, anunță agenția Anadolu.

Сирийский флаг на фоне разрушенного дома в сирийском городе Маалюля - Sputnik Moldova
Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib

“O coloană din 150 de camioane cu trupe speciale, tehnică militară și muniții a ajuns în împrejurimile Reyhanlı, provincia turcă Hatay, aflată în apropiere de frontiera cu Siria”, informează sursa citată.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, anunțase pe 4 februarie despre refuzul părții turce de a părăsi punctele de control din Idlib.

Acest lucru s-a întâmplat a doua zi după ce armata siriană a efectuat o serie de atacuri aeriene, potrivit oficialităților de la Ankara, în această provincie fiind uciși cinci militari turci și trei civili.

Liderul turc a declarat că partea rusă nu-și îndeplinește obligațiunile asumate în cadrul acordurilor cu privire la Idlib. Potrivit lui Erdogan, răbdarea Ankarei se epuizează și dacă Moscova nu va întreprinde măsuri pentru încetarea atacurilor trupelor siriene în provincie, Turcia va întreprinde pași concreți pentru soluționarea problemei.

Anterior, radio Sputnik a comunicat că ministrul turc de Externe,  Mevlüt Çavuşoğlu, a confirmat continuarea colaborării dintre Moscova și Ankara în privința Siriei.

Fluxul de știri
0