Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă în Chișinău: 5 cazuri înregistrate de tuberculoză, inclusiv la un copil

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală a crescut simțitor numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii. Totodată, au fost înregistrate cinci cazuri de tuberculoză. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. O echipă a Direcției generale Educație a municipiului Chișinău a mers în inspecție la grădinița nr. 203, după ce dimineață s-a aflat că un copil din această instituție preșcolară este suspectat de tuberculoză. 
Șefa adjunctă a Direcției municipale asistență socială și sănătate Violeta Baltă a declarat că în perioada 31 ianuarie - 6 februarie au fost înregistrate 5 cazuri de tuberculoză, inclusiv la un copil de grădiniță. Tot ea a precizat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei că în perioada 31 ianuarie - 6 februarie s-au confirmat 358 de cazuri noi de maladii infecțioase, intoxicații și reacții adverse - cu 28 mai multe decât în săptămâna precedentă.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie provocată de gripă: O fată a decedat la un spital raional
Iar în săptămâna a cincea de supraveghere epidemiologică a gripei (27 ianuarie- 2 februarie), instituțiile medico-sanitare publice și private din municipiul Chișinău au raportat 4474 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii.

”Morbiditatea a crescut cu 34% în comparație cu săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 3340 de cazuri. În comparație cu aceeași perioadă a sezonului precedent, se atestă o creștere cu 74%. Cei mai afectați sunt copiii cu vârste de până la 4 ani”, a precizat Violeta Baltă. 

În aceeași perioadă au fost înregistrate 212 cazuri de gripă. În opt cazuri este vorba despre tipul AH1N1, în trei cazuri - de Ah3N2, iar în trei cazuri este vorba despre virusul gripal B. 

Fluxul de știri
0