Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie provocată de gripă: O fată a decedat la un spital raional

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaLa spital
La spital - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci noi cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima săptămână în Republica Moldova. O fată care a contractat virusul într-o călătorie peste hotare a decedat la Spitalul din Cahul în urma unor complicații provocate de gripă.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. O tânără în vârstă de 14 ani a decedat la Spitalul raional din Cahul în urma complicațiilor provocate de gripa sezonieră (A(H3N2)).

Sezonul gripal - Sputnik Moldova
Sfaturile nutriționiștilor: Alimentele care combat gripa și întăresc sistemul imunitar

Cazul este confirmat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) într-un comunicat de presă difuzat miercuri, 18 decembrie. 

Adolescenta a decedat săptămâna trecută, raportează ANSP. Fata ar fi fost internată în spitalul din Cahul după ce revenise dintr-o călătorie în Marea Britanie, potrivit presei locale.

ANSP precizează că tânăra avea următorul diagnostic: „IRVA, insuficiență respiratorie gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală, insuficiență poliorganică, șoc septic, sindrom SIRS, gripă A(H3N2)”.

Morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare este de intensitate joasă în această perioadă în Republica Moldova și chiar în descreștere față de săptămâna precedentă și anul trecut, afirmă ANSP.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Prin ce se deosebește gripa de răceală: Ce trebuie să știm despre virusul fatal
În săptămâna 30 noiembrie – 15 decembrie 2019 au fost înregistrate 5 noi cazuri de gripă sezonieră. Astfel, 9 cazuri de gripă au fost raportate în total în acest sezon.

Campania de vaccinare împotriva gripei continuă în Republica Moldova, menționează ANSP.

Autoritatea recomandă consultarea medicului la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, izolarea bolnavilor la domiciliu, iar în caz de necesitate – spitalizarea.

Populația este sfătuită să folosească măști de protecţie când contactează cu persoanele bolnave și să acorde atenție sporită igienei personale, inclusiv igienei mâinilor.

Fluxul de știri
0