Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu anexele construite ilegal de locatarii blocurilor: Anunțul lui Ceban

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Anexele construite ilegal în Chișinău nu mai surprind pe nimeni. Mulți dintre cei care au apartamente la parter au acaparat terenurile din fața geamurilor și și-au înmulțit nestingherit metrii pătrați. Iată ce se va întâmpla cu anexele neautorizate.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Pretorii sectoarelor Capitalei au început să identifice anexele construite ilegal de locatarii unor blocuri din Chișinău. Acestea urmează să fie demolate de autoritățile municipale. 

”Sunt oameni care au acaparat pământul pentru a construi ce le trece prin cap. Orașul trebuie să arate altfel. Rugăm oamenii care sunt vizați să coopereze cu autoritățile. Să nu încerce să vină pe la un funcționar sau altul ca să ”rezolve” problema. Tot ce este ilegal va fi evacuat”, a declarat primarul Capitalei în cadrul ședinței din această dimineață a serviciilor municipale. 

Garaj - Sputnik Moldova
Societate
Ultimatum de la Ceban pentru pretori: Ce trebuie să facă în timp de o săptămână
Doar în sectorul Botanica au fost identificate peste 1600 de anexe construite ilegal, dar și 756 de garduri, 720 de garaje ilegale și 29 de automobile abandonate. Toate acestea urmează să fie evacuate de municipalitate. 

Ion Ceban le-a dat indicații pretorilor să inventarieze în această săptămână toate garajele amplasate ilegal. ”Aceste garaje vor fi demontate. Place asta sau nu place - vom demonta. Vom amenaja în aceste locuri parcări pentru locatari”, a declarat Ion Ceban. 

În sectorul Râșcani, de exemplu, au fost identificate 986 de garaje construite ilegal. Anterior, Ion Ceban le-a cerut pretorilor de sector să prezinte lista tuturor panourilor publicitare amplasate ilegal. În unele sectoare ale Chișinăului a început deja demontarea lor. 

Fluxul de știri
0