Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criteriile de obținere a ajutorului social vor fi simplificate

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПункт для обогрева людей без определенного места жительства, hrană pentru săraci, foame
Пункт для обогрева людей без определенного места жительства, hrană pentru săraci, foame - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru persoanele care au nevoie de susținere financiară din partea statului, dar nu îndeplinesc toate criteriile pentru a-l obține.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Criteriile de obținere a ajutorului social vor fi simplificate. O decizie în acest sens va fi aprobată în această săptămână de Guvern și prezentată Parlamentului pentru adoptare. După ședința săptămânală la care participă conducerea de vârf a țării, președintele Igor Dodon a declarat că, la solicitarea cetățenilor, criteriile de eligibilitate pentru obținerea ajutoarelor sociale vor fi revăzute, astfel că din lista electrocasnicelor pe care le dețin potențialii beneficiari de ajutor social, unele vor fi excluse.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Cine poate beneficia de ajutor social și cum poate fi obținut

„Dacă persoana deține televizor nu primește ajutor social. Am decis să revedem aceste criterii și excludem și antena parabolică, cuptorul cu microunde, etc.”, a specificat președintele Igor Dodon.

Totodată, va fi prevăzut un mecanism care se referă la persoanele ce beneficiază de ajutor social, dar care sunt apte de muncă.

„Eu cred că aceste persoane trebuie să fie puse la lucru, în interesele comunității”, a mai spus șeful statului.

În context, Guvernul împreună cu ministerele de resort au la dispoziție câteva zile pentru a identifica toate mecanismele ce se referă la implicarea acestei categorii de persoane în piața forței de muncă.

Fluxul de știri
0