Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fondatorul unei companii de construcții, reținut de CNA: Ce i se incriminează

© Sputnik / Miroslav RotariНовострой
Новострой - Sputnik Moldova
Abonare
Fondatorul unei companii de construcții a fost reținut de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Fondatorul unei companii de construcţii din Capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reținut de CNA - detalii

Omul de afaceri ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi că-i poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chiar dacă acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase încălcări. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunţător 1500 de euro.

Fiind audiat de procurori, bănuitul şi-a recunoscut vina pe deplin, acesta fiind pus sub învinuire, cu obligațiunea de a nu părăsească ţara. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Fluxul de știri
0