Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reținut de CNA - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Abonare
Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz este bănuit că ar fi pretins şi primit de la un bărbat, sub controlul CNA, 40 000 de lei pentru a diminua valoarea amenzii pe care acesta urma să o plătească pentru provocarea unei scurgeri de gaze. 

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Ce i-au făcut ofițerii CNA unei polițiste din Bălți – Detalii

Potrivit unui comunicat de presă emis de CNA, în urma unor săpături pe care le-a efectuat denunțătorul în localitatea Micăuţi, a fost avariată o conductă de gaze. Cazul a ajuns în atenţia responsabililor de la Ialoveni-Gaz. Deşi a înlăturat defecţiunea din resurse proprii, bărbatul a fost chemat de inginerul-şef al Ialoveni-Gaz şi somat să achite 116.000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără a-i prezenta însă un calcul oficial.

Denunțătorul afirmă că inginerul-șef al Ialoveni-Gaz i-ar fi propus să plătească în casieria întreprinderii 33.000 de lei pentru daunele provocate. În plus, i-a cerut să-i plătească 40.000 de lei drept mulţumire pentru că i-a diminuat valoarea amenzii.

În acest caz a fost iniţiat un dosar penal pentru luare de mită. Inginerul-şef a fost reținut în flagrant, în timp ce primea banii sub controlul CNA. El riscă o  amendă de până la 217.500 de lei sau până la 7 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0