Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 10 februarie: Ce se întâmplă pe piaţa valutară

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna începe fără „furtuni” majore pe piaţa valutară. Totuşi, leul moldovenesc cedează poziţiile în faţa dolarului american după aprecierea de săptămâna trecută.

CHIŞINĂU, 10 feb – Sputnik. Prețul dolarului a crescut cu 4 bani la începutul acestei săptămâni, în timp ce cotația monedei euro a scăzut cu 3 bani, comparativ cu ziua de vineri. Hrivna ucraineană a urcat uşor în cotații, în timp ce și leul românesc şi rubla rusească au scăzut nesemnificativ.

Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla cu prețurile în 2020: Prognoza BNM

La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru luni, 10 februarie, un dolar american echivalează cu 17,47 lei, un euro – cu 19,14 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Menţionăm că leul moldovenesc s-a apreciat pe parcursul săptămânii trecute în raport cu euro și dolarul. Față de cotațiile BNM din 1 februarie, dolarul s-a ieftinit până vineri, 7 februarie, cu 9 bani, iar prețul monedei euro s-a redus cu 13 bani.

Fluxul de știri
0