Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multă siguranță: Cine va procura alimente pentru copiii din grădinițele Capitalei

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaОбед
Обед - Sputnik Moldova
Abonare
După numeroase scandaluri legate de alimentația copiilor din grădinițe, Primăria Chișinău a decis să-i interzică Direcției educație să procure hrană pentru copii. Această atribuție va fi transferată unei alte entități.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Direcția generală educație a municipiului Chișinău nu va mai fi responsabilă de achiziția produselor alimentare pentru grădinițele din Capitală. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
De la grădiniță la spital: ANSP despre intoxicația copiilor de la Băcioi

”Intenția noastră ar fi să delegăm la această etapă atribuțiile unor instituții care ar avea maximă credibilitate. Una dintre aceste instituții ar fi Agenția Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, care respectă standardele internaționale în ceea ce ține de procurări ale produselor și serviciilor. Pe parcursul următoarelor săptămâni, vom decide și vom veni cu detalii în acest sens. Noi considerăm că direcțiile educație trebuie să se ocupe de educație și nu de achiziții publice”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Amintim că în luna august a anului trecut s-a aflat că la grădinița 177 din Capitală copiii sunt hrăniți cu pește pe care mișună viermii. Fosta directoare a instituției preșcolare a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția Educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe. 

Tot în luna august a anului trecut, 25 de copii și doi maturi de la grădinița din Băcioi au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au consumat mâncarea pregătită la bucătăria instituției preșcolare. 

Fluxul de știri
0